Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Sve je spremno za ovogodišnji Festival glumca

Od 2 do 12. rujna održat će se u Vukovarsko-srijemskoj županiji 28. Festival glumca.

I ove godine ponovno u rujanskom terminu zbog odgode uzrokovane  pandemijom koronavirusa. Ovogodišnji festival je  sadrži  bogat program, a njegov odabir potpisuje izbornik festivala,  glumac Ivica Pucar. On je odabrao dvadeset i jednu predstavu za 28. izdanje Festivala glumca.

Dvadeset predstava će se igrati u pet gradova Vukovarsko srijemske županije, u Županji, Vinkovcima, Iloku, Otoku i Vukovaru, dok će jedna biti predstavljena 1. rujna u ambijentalnom prostoru u Osječkoj Tvrđi. Grad Županja je domaćin ovogodišnjega Festivala glumca, a Festival će otvoriti  predstava Predsjednici&Ca koprodukcije Satiričkog Kazališta Kerempuh i Fiji grupe u subotu 4. rujna s početkom u 20 :30 sati. U predstavi glume Ornela Vištica, Hrvoje Kečkeš, Siniša Miletić, Boris Svrtan i Tarik Filipović koji je i režirao ovu komediju. Festival tradicionalno otvara Vukovarsko srijemski župan, pokrovitelj manifestacije, Damir Dekanić.

Glumica domaćica 28. Festivala glumca je Ksenija Prohaska, nacionalna prvakinja HNK Split, a o najboljim predstavama odlučit će  ocjenjivački sud festivala u sastavu Ana- Marija Bokor Vrdoljak, Ivica Zadro i Jakov Bilić. Pokrovitelji festivala su Vukovarsko srijemska županija i Ministarstvo kulture RH, a festival se održava uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera Stožera RH.

Pročitano 843 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI