Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Županja: Održan 16. Glazbeni festival "Šokačke pisme"

Županja: Održan 16. Glazbeni festival "Šokačke pisme" FOTO: VSŽ

U okviru obilježavanja Dana grada Županje i blagdana Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, 26. kolovoza, održan je 16. Glazbeni festival „Šokačke pisme” Županja 2021.

Na Festivalu je nastupilo 29 tamburaških sastava i solista, a Festival je započeo s dodjelom nagrada, a prema odluci 15 radijskih postaja nagrađene su najslušanije pjesme s jubilarnog, 15. Festivala.

Najslušanijom pjesmom proglašena je pjesma „Braca” Tamburaškog sastava „Šokci”, a nagradu je uručio gradonačelnik Županje Damir Juzbašić.

Najslušanijom drugom pjesmom proglašena je „Eno ga opet”, a nagradu je Stjepanu Jeršeku-Štefu uručio urednik Radio Osijeka Davor Lončarić, dok je najslušanijom trećom pjesmom proglašena je „Arenda” Tamburaškog sastava „Kristali“, a nagradu im je uručio direktor festivala Damir Bačić.

šokci2

Posebno priznanje za promicanje i njegovanje tamburaške glazbe primio je Šima Jovanovac, a nagradu je uručio župan vukovarsko – srijemski Damir Dekanić te rekao

„Mislim da smo nadaleko poznati po tamburaškim pjesmama. Područje Vinkovaca, Vukovara, a posebno Županja i županjski kraj, imaju toliko dobrih tamburaša, toliko dobrih bendova, stoga i imaju mjesto gdje će pokazati sve ono što znaju. Festival „Šokačke pisme“ je prigodna manifestacija za predstavljanje tamburaša i pjesama, što mi je izuzetno drago, te sam došao večeras poslušati pjesme koje su pripremili.” - istaknuo je župan.

Pročitano 576 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI