NAJNOVIJE
Komunalac spreman za zimsko održavanje cesta

Vukovarska gradska tvrtka Komunalac spremna je za zimsko održavanje cesta. 

(Petak, 26 Studeni 2021 19:13)
Proširuju se kapaciteti za covid pacijente u vukovarskoj bolnici

S obzirom na rastući broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj pa tako i Vukovarsko-srijemskoj županiji, provjerili smo kakva je situacija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar i Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

(Petak, 26 Studeni 2021 19:07)
Uhićen zbog bušenja pneumatike na vozilima po Osijeku

Zbog bojazni od ponavljanja djela, sudac istrage na Županijskome sudu u Osijeku odredio je istražni zatvor 50-godišnjaku s područja Osijeka i njegovo sprovođenje u KBC Osijek na Kliniku za psihijatriju radi pregleda i obrade zbog pokušaja suicida, a sve zbog sumnje da je od 11.do 22.studenoga ove godine po Osijeku bušio pneumatiku na više osobnih automobila i time počinio štetu vlasnicima vozila.

(Petak, 26 Studeni 2021 18:24)
Gradskoj tvrtki Čistoća Županja uskoro se pripaja gradska tvrtka Stanobiro

Gradskoj tvrtki Čistoća Županja d.o.o. za komunalne usluge uskoro se pripaja gradska tvrtka Stanobiro d.o.o. za održavanje i upravljanje stanovima i stambenim zgradama.

(Petak, 26 Studeni 2021 17:50)
Ministrica Tramišak najavila veće potpore poduzetnicima i strateška ulaganja

Na sastanku Kooridnacijskog vijeća regije Panonska Hrvatska održanom u Osijeku, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak je izjavila kako će podjela Hrvatske na četiri statističke regije omogućiti veće potpore poduzetnicima, a planovi industrijske tranzicije omogućit će ulaganja u strateške gospodarske grane u tim regijama.

(Petak, 26 Studeni 2021 17:49)
HZJZ: Preporuke za cijepljenje booster dozom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je objavio kako se cijepljenje booster dozom protiv covida-19 preporučuje starijima od 18 godina, i to šest mjeseci od završetka cijepljenja i nakon konzultacije s liječnikom, a treća doza nije potrebna onima koji su preboljeli covid i obavili primarno cijepljenje.

(Petak, 26 Studeni 2021 15:59)
Fuchs: Štrajk u školama nema smisla

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u petak da nedavno najavljeni štrajk u školama nema smisla jer ga najavljuju djelatnici koji ne žele pokazati potvrdu ili napraviti bris, kojih je samo 0,5 posto, a istaknuo je i da je više od 80 posto djelatnika imunizirano, prenosi Hina.

(Petak, 26 Studeni 2021 15:44)

Održano 41. Iločko ljeto

Održano 41. Iločko ljeto Foto: Radio Ilok

U organizaciji Matice slovačke Ilok već tradicionalno posljednjeg vikenda u kolovozu održano je 41. Iločko ljeto u prostorima Slovačkog doma.

U subotu je otvorena izložba ručnih radova članica Tradicijsko-folklorne skupine pri Matici slovačkoj Ilok. Izložene su i slike nastale tradicijskom tehnikom slikanja na staklu i inovativnom tehnikom toMago, stvaranja slika od prirodnih elemenata, latica cvjetova i raznih biljki. Izložba je otvorena i narednih par dana. 

U nedjelju je održan je kulturni dio programa folklornog karaktera na vanjskoj pozornici u dvorištu Slovačkog doma. Prisutnima su se obratili: predsjednik Matice slovačke Ilok, Aleksandar Knapček, predsjednik Saveza Slovaka u Republici Hrvatskoj, Mirko Vavra, izaslanica župana Vukovarsko-srijemske županije i predsjednica Gradskog vijeća grada Iloka, Renata Banožić te gradonačelnica grada Iloka, Marina Budimir koja je svečano otvorila 41. Iločko ljeto.

Na kulturnome dijelu programa sudjelovali su članovi Kulturno umjetničkog društva „Julije Benešić“ iz Iloka kao i Matica slovačka Osijek, Slovačko kulturno-umjetničko društvo „Ivan Brnjik Slovak“ iz Jelisavca, Slovačko kulturno-umjetničko društvo „Ondrej Pekar“ iz Soljana, Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Branko Radičević“ iz Dalja i članovi folklorne sekcije Matice slovačke Ilok, Slovačkog kulturno-umjetničkog društva „Ljudevit Štur“. 

Pročitano 178 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija