Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Bundevijada: Najavljen 15. Tovarnički jesenski festival

Bundevijada: Najavljen 15. Tovarnički jesenski festival FOTO: Arhiva HRV

Prošlogodišnja jesenska manifestacija u Tovarniku odgođena je zbog pandemije koronavirusa no, ove godine 1. i 2. listopada, održava se 15. Tovarnički jesenski festival odnosno popularna Bundevijada. Događaj je predviđen u trajanju od dva dana u kojima će se osim natjecanja moći i dobro zabaviti.

Prvi dan održati će se gospodarski dio predavanja,a drugi dan natjecateljskog je karaktera i to, kako kaže načelnik Općine Anđelko Dobročinac, u kuhanju graha i pekmeza te natjecanje u bundevama. Najavio je i koncerte Najboljih hrvatskih tamburaša i Novih fosila.

Natjecanje u najvećim bundevama i najdužim tikvama jedinstveno je u Hrvatskoj, a u Tovarniku svi zaljubljenici u bundeve i tikve i stare sorte rajčice mogu se priključiti Udruzi Breskorka. Udruga ima 50-ak članova iz cijele Slavonije. Na Bundevijadi se natječe u dva područja

- Natječu se dvije vrste divovske bundeve koje dosežu do 500 kilograma te tikve koje rastu u dužinu - rekao je predsjednik Udruge Breskorka Miroslav Salaić te dodao kako je na prošloj Bundevijadi prvu nagradu odnijela bundeva od 520 kg, a oboreni su i rekordi:

- Guinessov rekord oboren je pretprošle godine na tikvi dugačkoj 395 cm. - rekao je Salaić te pozvao sve zainteresirane na sudjelovanje.

Pročitano 1418 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI