Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Župan Dekanić primio sudionike 28 . Festivala glumca

Župan Dekanić primio sudionike 28 . Festivala glumca Foto: VSŽ

Vukovarsko - srijemski župan Damir Dekanić, primio je u Vinkovcima sudionike 28. Festivala glumca koji se od 2. do 12. rujna održava u svih pet gradova naše županije.

Tom je prigodom Dekanić zahvalilo glumcima na sudjelovanju. Napomenuo je kako će Županija, kao i dosadašnjih godina, nastaviti podržavati Festival glumca, a poglavito kako bi postigao višu razinu koju zaslužuje, a to je da postane Nacionalni festival.

Predsjednica Hrvatskoga društva dramskih umjetnika Perica Martinović naglasila je kako su svuda lijepo primljeni i zbog toga se osjećaju kao domaći, a ne gosti. Podsjetila je kako je Festival pokrenut kao odgovor na teško vrijeme Domovinskog rata i okupacije ovog dijela Lijepe naše.

Naše drage kolege, naši prethodnici su ga započeli, a naša sveta dužnost je da nastavimo ovaj festival, koji je doista najdraži svima nama glumcima, a te nagrade u svakoj glumačkoj biografiji su zapisane zlatnim slovima – naglasila je Martinović.

Domaćica ovogodišnjeg Festivala, kazališna, televizijska i filmska glumica te nacionalna prvakinja HNK u Splitu Ksenija Prohaska je rekla kako voli doći u Slavoniju i vidjeti ljude koji ovdje žive.

- Ovaj festival je jedan u nizu mojih ogromnih radovanja u posljednjih 20 godina otkad sam se vratila iz dijaspore. Baš volim ovaj festival - rekla je Prohaska naglsivši kako je festival u Vinkovcima drukčiji i po odnosima među glumcima.

- Ono što svi mi glumci imamo, to je jedan ogroman ego, a ovdje kada dođemo svi se radujemo jedni drugima, gledamo predstave i uživamo. Nema nekog ružnog natjecateljskog duha nego se čovjek jednostavno veseli. To je zato što je ovaj festival započeo na pravi način, glumci su došli dati podršku ovome narodu. Teško mi je ovdje kad dođem jer znam što je propatio ovaj kraj, ali mislim da smo mi glumci donijeli ovdje jako puno radosti i veselja, jako puno događanja - naglasila je Prohaska koju posebno raduje i ovogodišnja uloga domaćice festivala koja joj čini veliku čast.

Pročitano 485 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI