Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

22. Dan Mađara u Osijeku

22. Dan Mađara u Osijeku Foto: MKD Nepkor

Na glavnom osječkom trgu u organizaciji Mađarskog kulturnog društva Népkör iz Retfale u subotu 11. rujna će se tradicionalno će se održati 22. Dan Mađara.

Uz bogat kulturni program i šarolike štandove, posjetitelji će imati prilike upoznati čari mađarske kulture i tradicije uz pridržavanje epidemioloških mjera. Kako bi približili i upotpunili doživljaj mađarske tradicije i gastronomije, na preko 20 različitih štandova nudit će se domaći proizvodi malih proizvođača i udruga iz okolnih mađarskih mjesta. Uz razne rukotvorine i umjetnine, u ponudi će biti i neizbježni mađarski gastronomski specijaliteti, ali i vina lokalnih vinara.

Program započinje u 15 sati otvorenjem štandova, a u 16 sati će biti upriličen nastup dječjih plesnih skupina. Šarena povorka u narodnim nošnjama proći će ulicama Osijeka. Svečanost otvorenja Dana Mađara i nastup folkornih skupina upriličit će se u 17 sati. Manifestaciji će se pridružit gosti iz Mađarske i Vojvodine, a završiti će velikim zajedničkim čardašem na trgu u kojemu sudjeluju i izvođači i gledatelji.

Pročitano 521 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI