Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Seoski turizam privlači sve više turista

Seoski turizam privlači sve više turista Foto: Arhiv HRV-a

Dok se odlične brojke koje je donijela turistička sezona zbrajaju i u rujnu, Hrvatska turistička zajednica s ciljem produžetka sezone proglasila je listopad "Mjesecom hrvatskog turizma".

Naime, riječ je o nastavku prošlogodišnjeg projekta „Tjedan odmora vrijedan“ koji se provodio u razdoblju od 16. do 25. listopada, a koji u ovoj godini, zbog velikog interesa turističkih subjekata i samih građana, postaje „Mjesec hrvatskog turizma“ s trajanjem od 1. do 31. listopada. 

Projekt provode Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica s ciljem produljenja turističke sezone i poticanja domaćeg turizma u razdoblju posezone. Osim hrvatskih građana ponude po povoljnijim cijenama moći će koristiti i inozemni gosti koji će tijekom listopada boraviti u hrvatskim destinacijama. 

Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić rekao je kako za jesen najavljuju i drugi val kampanje za domaće turiste “Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!”, koja je pokrenuta ove godine s ciljem poticanja domaćeg turističkog prometa kroz upoznavanje ruralnih destinacija.
- U drugom valu te kampanje promovirat ćemo dodatna četiri tematska destinacijska videa, koji su u izradi, i kojima će se nastojati približiti ruralna turistička ponuda, a u tijeku je i kampanja za domaće turiste posvećena cikloturizmu “Bicikliraj, istraži i uživaj!” i fokusiranu na EuroVelo 8 rutu, koja kao dio EU projekta obuhvaća cijelu hrvatsku obalu, od Istre do Dubrovnika - rekao je Staničić.

Vjeruje kako će sve to potaknuti turiste da iskoristiti jesen za kratki odmor po popularnim cijenama, a domaće i dodatno da još više otkrivaju Hrvatsku na zanimljiv, zdrav i održiv način, te da će se time njihovih dosadašnjih 10,6 milijuna noćenja ove godine povećati.

Pročitano 774 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI