Ispiši ovu stranicu

Promovirana jedinstvena zbirka devetnica „Novena Croatica“

U Pastoralnom centru sv. Bone u Vukovaru u nedjelju je promovirana jedinstvena zbirka devetnica „Novena Croatica“ autorice Kristine Tabak. Riječ je o prvom ovakvom molitveniku izdanom na hrvatskom jeziku, a autorica je u zbirci prikupila 69 devetnica koje se mole u hrvatskom narodu.

Zbirka je podijeljena je u četiri cjeline, u prvoj cjelini su devetnice hrvatskim svecima i blaženicima, u drugoj devetnice Gospi, potom devetnice Isusu te u posljednjoj cjelini devetnice raznim svecima i blaženicima koji se osobito štuju među hrvatskim vjerničkim pukom.

Uz autoricu, na promociji su sudjelovali dr. Stjepan Radić, rektor Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu i profesor na đakovačkom Katoličko-bogoslovnom fakultetu, časna sestra Augustina Barišić, klanjateljica Krvi Kristove i saborski zastupnik Mosta Marin Miletić uz duhovnu glazbu u izvedbi sastava Amorose.

Rektor Radić ukratko je podsjetio na povijest devetnica i kako su one nastale, a autorica je rekla kako je zbirku devetnica napisala u čast i zahvalu svojim roditeljima Ani i Anti Sići. Zamolila je sve koji kupe knjigu da barem jednu devetnicu izmole za hrvatske branitelje.

Nakon izvedbe pjesme „Rajska djevo, kraljice Hrvata“ sastava Amorose dojmove o zbirki devetnica „Novena Croatica“ iznijela je i časna sestra Augustina Barišić.

Zbirku devetnica „Novena Croatica“ izdao je obrt Novena, a specijaliziran za izdavanje duhovne i vjerske literature.

Pročitano 639 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić