Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Marijani Radmilović nagrada Dragutin Tadijanović

prof. Marijana Radmilović prof. Marijana Radmilović

Profesorica hrvatskog jezika i književnosti u Ekonomskoj školi Vukovar i hrvatska pjesnikinja Marijana Radmilović primila je u četvrtak 4. studenog 2021. Nagradu Dragutina Tadijanovića koju joj je dodijelila Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Nagrada joj je uručena za zbirku pjesama „Putovanje oko tijela”, u Slavonskom Brodu u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića u sklopu manifestacije Tadijine jeseni, na 116. rođendan ovog istaknutog hrvatskog pjesnika. Nagradu joj je uručio akademik Zvonko Kusić, predsjednik Upravnog odbora Zaklade HAZU.

Marijana Radmilović rođena je 1971. u Vinkovcima. Diplomirala je kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Pjesme i priče objavljivala je u Quorumu, Književnoj reviji, Plimi, Zarezu, Temi i Riječima. Za debitantsku zbirku poezije Portreti nepoznatih žena 1999. je dobila nagradu Ivan i Josip Kozarac. Na prvim Danima Dobriše Cesarića u Požegi 2003. dobila je nagradu Dobriša Cesarić za najbolju neobjavljenu knjigu poezije Bolest je sve uljepšala, a nešto kasnije za istu zbirku nagradu Kvirin za mlade pjesnike. Za zbirku pjesama Putovanje oko tijela 2020. je dobila nagradu Duhovno hrašće.

Pročitano 832 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI