Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Izložba: Hrvatska vojska i policija u mjerilu - od Domovinskog rata do danas

Izložba: Hrvatska vojska i policija u mjerilu - od Domovinskog rata do danas Foto: Hrvatska zajednica tehničke kulture

Kao dio popratnog programa ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2021. u Hrvatskom domu Vukovar u 18 sati upriličit će se otvorenje maketarske izložbe HRVATSKA VOJSKA I POLICIJA U MJERILU - OD DOMOVINSKOG RATA DO DANAS.

Cilj ovoga projekta je prikazati vojnotehnička sredstava korištena u Domovinskom ratu proširenih na tijek stvaranja Hrvatske vojske i policije u poslijeratnom vremenu, uključivo prikaz istih sve do današnjih dana i to kroz izradu maketa u raznim mjerilima koristivši se primjenom maketarstva i njegovih vještina.

Upravo primjena tehničkih disciplina, u vidu izrade maketa i prikaza određenog vremenskog razdoblja, poslužila je Hrvatskoj zajednici tehničke kulture, da istu stavi u svoj proslavni program obilježavanja 75. godišnjice tehničke kulture u Republici Hrvatskoj.

Ova izložba je po Hrvatskoj krenula polovicom mjeseca travnja iz Zagreba kada je dogovoreno da svaki grad domaćin napravi četiri do pet panoa s pričom o svom gradu u Domovinskom ratu. Tako će uz grad Vukovar koji je domaćin biti i panoi iz gradova koji su bili prije ove izložbe.

Izložbu zajednički organiziraju Hrvatska udruga vojnih minijaturista, International Plastic Modelers Society Croatia, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski dom Vukovar te Grad Vukovar.

Izložba će biti otvorena do petka, 26. studenog.

Pročitano 686 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI