Ispiši ovu stranicu

Otvorena izložba Poster mira

Otvorena izložba Poster mira Foto: Marija Molnar

Kako im je školska zgrada trenutno u obnovi, nastava je za učenike OŠ Nikole Andrića organizirana u prostorijama OŠ Antuna Bauera, pa je i izložba Poster mira uz njihov Dan škole 5. prosinca upriličena u holu te škole. Na međunarodnom natjecanju Poster mira sudjelovala su 134 učenička rada iz 22 osnovne škole diljem Hrvatske, a ovogodišnja je tema bila Svi smo povezani.

Ova je izložba po prvi put uživo prikazana u Vukovaru, pojasnila je Dajana Gašo Sokač predsjednica Povjerenstva natječaja – District 126 Hrvatska i članica Lions Kluba Mursa.

- Unazad 34 godine Lions Club International, odnosno najveća humanitarna organizacija na svijetu poziva dijecu iz cijeloga svijeta da se vizualno izraze na zadanu temu. S obzirom da je ove godine tema Svi smo povezani, na taj se način željela naznačiti važnost međusobne povezanosti svih ljudi u lokalnoj zajednici, ali i cijelom svijetu tim više jer smo u ovom vremenu pandemije. U Hrvatskoj Poster mira organizira Lions klub Mursa iz Osijeka uz podršku ostalih Lions klubova. Djeca iz svih dijelova Hrvatske slala su nam radove koje je potom ocijenilo stručno povjerenstvo. Prvu je nagradu osvojio rad iz Rijeke, drugu iz Đakova, a treću iz Siska – pojasnila je Gašo Sokač te dodala kako izložbu organiziraju svake godine ususret obilježavanja stradanja Vukovara.

Izložbu i projekt Poster mira ove godine u ime Grada Vukovara podupire i gradonačenik Ivan Penava.

Pročitano 742 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar