Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Žive jaslice uprizorene u Valpovu

Žive jaslice uprizorene u Valpovu FOTO: HRT/M.Maletić/Radio Osijek

U Valpovu su sinoć, četvrtu godinu za redom, ispred dvorca Pandau – Normann uprizorene Žive božićne jaslice. Pripreme za valpovačke žive jaslice trajale su tjednima, a u suradnji s valpovačkom župom te učenicima.

U programu živih jaslica sudjelovalo je oko 250 dobrovoljaca, a zbog epidemiološke situacije ove godine izostali su mališani predškolske dobi. Organizatori su Grad Valpovo, Turistička zajednica grada Valpova i članovi Udruge osoba s invaliditetom „MI”, a sudjelovali su i izviđači s Betlehemskim svjetlom, Vatrogasno društvo te Klub liječenjih alkoholičara.

Incijatorica Božićnih jaslica i članica Udruge „MI” Zdenka Turalija istaknula je
- Grad Valpovo je mali grad velikog srca. Imamo udrugu osoba s invaliditetom "Mi" čiji članovi uvijek pokazuju veliko srce, inicijatori su mnogih akcija. Pogledajte ovu radost, ovu mladost, ovaj blagoslov, mir i svjetlo. Želimo da svaki čovjek ponese kući ovaj mir i ovu ljubav koji se ovdje širi te da se takvo raspoloženje ponese i u novu godinu. Posebnost ovog događanja je što su u njega uključene dvije velike skupine ljudi koje su na marginama društva na koje često zaboravljamo. Oni su nam primjer kako bismo svi mi trebali živjeti. Meni su ova mladost, djeca i žamor napunili srce, a mislim da se tako osjećaju i svi prisutni ovdje - poželjela je Turalija. Živim jaslicama valpovčani su se prisjetili tradicije, a sa sobom su ponjeli poruku zajedništva i mira.

Pročitano 569 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI