Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Najboljim glumcima i predstavama uručene nagrade ''Joza''

Najboljim glumcima i predstavama uručene nagrade ''Joza'' Foto: Arhiva HRV-a

U Vinkovcima su u petak 18. veljače predstavljeni dobitnici nagrade „Joza” na svečanosti uručenja nagrada u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić”.

Vinkovačka publika tijekom cijele godine imala je priliku glasovati putem kupona, koji svaki gledatelj dobije uz kupljenu ulaznicu.

Glasovalo se za: najbolju gostujuću predstavu za odrasle i za djecu, najbolju domaću predstavu za odrasle i za djecu te za najbolju glumicu i glumca u domaćoj predstavi za odrasle i za djecu.

Najviše glasova publike u kategoriji najbolji glumac dobili su Marijan Josipović u predstavi za djecu i Vladimir Andrić u predstavi za odrasle. U domaćoj produkciji za najbolju glumicu publika je odabrala Katarinu Šestić u predstavi za djecu i Mateu Marušić u predstavi za odrasle.

Vinkovačka publika kao najbolju predstavu za djecu odabrala je “Korak po korak do čiste planete” GK Zorin dom Karlovac, a kao najbolju predstavu za odrasle “A. jmo P. robat ČEHOV. a” iste kazališne kuće

Nagradu za najbolju domaću predstavu za djecu ravnopravno su s istim brojem glasova podijelile predstave “Ljepotica i zvijer” i “Crvenkapica”, koprodukcije DK Branka Mihaljevića u Osijeku i GK “Joza Ivakić”. U kategoriji predstava za odrasle dobitnik je predstava “Tamo gdje tuga spava”, koprodukcija GK “Joza Ivakić” i Kazališta „Nova scena“ Vinkovci.

Svi nagrađeni istaknuli su kako je nagrada publike i najvažnija jer kazalište postoji te glumci izlaze na pozornicu upravo radi publike.

Nagrade nisu izostale niti za one u publici koji su se odlučili glasovati te tijekom 2021. godine dali ukupno 1481 glas.

Pročitano 354 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI