Ispiši ovu stranicu

U Novom Sadu prikazan dokumentarni film KPJ i Vukovar – od nastanka do nestanka

U Novom Sadu prikazan dokumentarni film KPJ i Vukovar – od nastanka do nestanka Foto: Marija Molnar

U Omladinskom centru u Novom Sadu održan je Mirovni susret u organizaciji Žena u crnom iz Beograda, CK13 iz Novoga Sada i Udruge Humanitarno-kulturni braniteljski centar Vukovar.

Okupljene je pozdravio Đorđe Majstorović iz CK13. Prikazan je dokumentarni film „KPJ i Vukovar – od nastanka do nestanka“ redatelja Milana Pauna. Film prikazuje nastanak Komunističke partije Jugoslavije u Vukovaru 1920. godine i prati odnos KPJ i Vukovara kroz 70 godina, sve do nestanka KPJ 1990. godine. U filmu govore svjedoci događaja, akteri i stradalnici, kao i članovi obitelji stradalih u Drugom svjetskom ratu i poslije rata. Također govore stručnjaci i poznavatelji stanja u Vukovaru, posebno u tvornici Borovo. Cilj je filma objektivno navesti činjenice na temelju kojih će svaki gledatelj stvoriti vlastiti dojam o Vukovaru u tom vremenu, rekao je Paun.

Na tribini poslije projekcije filma govorili su autor Paun, predsjednik Antifašista Srbije Aleksandar Kraus i filozof Lino Veljak, a moderatorica je bila Staša Zajović.

 

Pročitano 437 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar