Ispiši ovu stranicu

U pripremi izložba fotografija Essekerke na radnom mjestu

U pripremi izložba fotografija Essekerke na radnom mjestu Foto: Udruga Essekerke Osijek

Obične pod navodnicima žene u njihovom radnom i autentičnom okruženju tema su izložbe fotografija koja će biti otvorena 8.ožujka na Međunarodni dan žena u Osijeku. Inicijativa je to udruge Essekerke Osijek odnosno zajednice Osječanki starijih od 40 godina kako bi ovom izložbom pod nazivom Essekerke na radnom mjestu, žene koje svakodnevno susrećemo na njihovom poslu, od djelatnica u javnoj čistoći i uređenju gradskih površina preko medicinskih sestara i liječnica do vozačica tramvaja, novinarki i dr. učinile vidljivijima u društvu.

Pokretačica Essekerki i make up artistica Kristina Vajda naglašava da pridjev obične u slučaju ovih žena, zapravo s puno naklonosti opisuje žene koje nisu naviknute na poziranja ispred fotografa, nisu manekneke i modeli, a pogotovo s takvom praksom nemaju doticaja na svome radnome mjestu.

- Željela sam ovom inicijativom pokazati našim Osječanima, ali i šire, koliko su žene predivne i lijepe na svjim radnim mjestima i da divno rade svoj posao. Kada hodamo gradom, često ih ne vidimo, no one su stup našeg društva i pomažu nam da budemo bolji istaknula je Vajda koja s amaterskim fotografom Markom Bolićem te uz pomoć frizera Tibora Vidakovića ovih dana obilazi Osječanke na njihovim radnim mjestima gdje ih se šminka, uređuje im se frizura i potom fotografira.

Povratne su informacije odlične i pozitivne, navodi Vajda i Osječanke se rado odazivaju na ovu inicijativu. Također je organizatorima plan da sve žene koje sudjeluju u ovoj izložbi dobiju poklon-bon, a koji uključuje profesionalno šminkanje, frizuru i foto session.

 

Pročitano 445 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar