Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima predstavljanje knjige Antona Lešića

Nastanak Vojne granice i povijest grada i tvrđave Brod na Savi s 8 ilustracija Nastanak Vojne granice i povijest grada i tvrđave Brod na Savi s 8 ilustracija Foto: OMH

U dvorani Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima autor Anton Lešić predstavit će svoju knjigu Nastanak Vojne granice i povijest grada i tvrđave Brod na Savi s 8 ilustracija.

Više o knjizi doznajemo od Petra Eleza, ravnatelja Državnog arhiva u Vukovaru i sudionika programa predstavljanja.

- Nastanak Vojne granice i povijest grada i tvrđave Brod na Savi s 8 ilustracija čiji je autor Anton Lešić koji je bio austro-ugarski i hrvatski general, služio je u austro-ugarskoj vojsci te je napisao jedno stručno izvješće o brodskoj tvrđavi koje je kasnije proširio i u tiskanom ga obliku objavio 1914. godine - rekao je Elez koji je dodao:

- Knjiga je izvorno napisana na njemačkom jeziku, a Državni ahriv u Vukovaru koji je njen nakladnik ju je objavio prevedenu na hrvatski jezik i na neki način izvukao iz zaborava te učinio ju nakon sto i više godina dostupnu širem čitateljstvu kako u našoj županiji tako i u Hrvatskoj - ističe Elez.

U programu sudjeluju: Dražen Švagelj, predsjednik OMH u Vinkovcima, Petar Elez, ravnatelj  Državnog arhiva u Vukovaru, Zlata Živaković Kerže i Antun Lešić.

Program se održava uz pridržavanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane Stožera civilne zaštite RH.

Predstavljanje započinje danas 25. veljače u 19 sati, a zainteresirani ga mogu pratiti putem ZOOM aplikacije na linku : https://us06web.zoom.us/j/89961757463?pwd=VTZUWjhLWWNRT0FaRjU3ZzVJWkk2Zz09

Pročitano 528 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI