Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

U Županji promovirana slikovnica Bakin šapat

U Županji promovirana slikovnica Bakin šapat Foto: Boravak za osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Crvenog križa Županja

U Boravku za osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Crvenog križa Županja promovirana je slikovnica “Bakin šapat” koja je nastala kao rezultat suradnje s Društvom “Naša djeca” iz Vinkovaca, a financirana je sredstvima Vukovarsko-srijemske županije.

Priče se temelje na usmenoj predaji jedne bake koja je svojoj unučici Zlati, u hladnoj zimskoj noći, na otomanu pokraj stare furune, šapatom pričala priče, odnosno stara vjerovanja koja su se godinama prenosila usmenom predajom u slavonskim selima.

Prikupila ih je Zlata Gavrić, a doradile i oblikovale Anita Blažević Jurković i Snježana Matak, članice DND-a Vinkovci. Slikovnicu su ilustrirali korisnici Cjelodnevnog boravka za osobe s intelektualni i mentalnim oštećenjem GDCK Jurković, uz svesrdnu pomoć dugogodišnje volonterke Nevenke Lučić.

U slikovnici se nalaze tri priče: Lučica, Vilinsko kolo i Gvozdenka koje pričaju o neobičnoj gradnji seoske crkve, šumskim vilama te nekadašnjoj “zubić vili”.

- Ovo je bilo jedno predivno iskustvo gdje smo svi bili jako kreativni. Slikovnica je mala, ali je u nju utkano puno ljubavi i rada. Korisnici su uspjeli oslikati ono što su kroz priče doživjeli te osmislili kako ju kroz predstavu i prezentirati. Ponosni smo svi i zadovoljni ovim projektom - rekla je Anita Blažević Jurković, radna terapeutkinja u Cjelodnevnom boravku.

Pročitano 546 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI