Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Otvorena 3. izložba fotografija 17 mađarskih obitelji iz Vinkovaca i okolice

U Vinkovcima je jučer 26. ožujka otvorena 3. Izložba fotografija 17 mađarskih obitelji s dugom tradicijom i povijesti u Mađarskom kulturno-umjetničkom društvu.

Cilj je izložbe prikazati povijest Mađara, njihove korijene, pretke te kulturu koja se može vidjeti na 53 fotografije koje čine stalni postav ovog kulturno-umjetničkog društva.

- Izložba je ovo koja je od velike važnosti za mađarsku nacionalnu manjinu, posebice zbog našeg sve manjeg broja, ne samo u Vinkovcima, nego i okolici - poručila je tajnica Mađarskog kulturno-umjetničkog društva Vinkovci Marica Ač, rekavši kako do smanjenja dolazi zbog asimilacije sa drugim nacionalnim manjinama.

- Na fotografijama se jasno može vidjeti mađarska nošnja i naši običaji kroz povijest, a tu je i najstarija fotografija, od preko sto godina koja prikazuje svadbu Mađara - objašnjava ponosno Marica Ač, dodavši kako su zadnji podaci broja Mađara na području Vinkovaca u velikom padu.

- U 2020. bilježimo broj od 131 Mađara, a u godinama prije čak njih 804. Upravo ovakvim događanjima želimo potaknuti svoju nacionalnu manjinu da se što više izjašnjava i ne zapušta svoje porijeklo te bih se ovim putem htjela zahvaliti svim mađarskim obiteljima na ustupanju fotografija i na povjerenju koje nam na ovaj način ukazuju - zaključila je Ač.

Pročitano 478 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI