Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Dan Općine Bizovac: izložbe, turnir, fišijada

Općina Bizovac danas slavi svoj dan Općina Bizovac danas slavi svoj dan FOTO: Općina Bizovac

Općina Bizovac utemeljena je 1993. godine, broji oko 3 i 700 stanovnika, središnje mjesto je Bizovac, a oko njega nalaze se Samatovci, Cret Bizovački, Brođanci, Habjanovci, Novaki Bizovački, Cerovac i Selci. Na dan 21. travnja proslavlja se Dan Općine.

Načelnik Srećko Vuković istaknuo je kako su Bizovačke toplice okosnica razvoja te sredine te kako se stanovništvo bavi najviše poljoprivredom i turizmom. U potrazi za zdravljem, prema njegovim riječima, u Bizovac dolaze ljudi iz cijeloga svijeta.

Načelnik je dodao i kako kako se Dan Općine proslavlja od 14. travnja kada je obilježavanje započelo polaganjem vijenaca za sve poginule hrvatske branitelje te su zapaljene svijeće na grobovima bivših djelatnika Općine. U petak, 15. travnja otvorena je virtualna izložba u suradnji s Dječjim vrtićem „Maslačak” koji su crtali na temu „Volim Bizovac”.

Danas, 21. travnja u 18 sati  će se prigodno održati svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj će nazočiti brojni gosti i dužnosnici.

PROSLAVA I IDUĆEGA TJEDNA

U petak 22. travnja igra se nogometna utakmica izmedu Veterana domaćeg kluba protiv selekcije Policijske uprave osječko-baranjske, a u subotu u 18 sati priprema se likovna izlozba slikara Nedjeljka Čubeka. Proslava se nastavlja i idućega tjedna kada je za ponedjeljak 25. travnja u bizovačkoj osnovnoj školi predviđeno održavanje kreativne glumačka radionice za djecu, u četvrtak 28. travnja održati će se susret umirovljenika, a 29. odnosno 30. travnja predviđena je i fišijada.

Pročitano 597 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI