Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Izabrana nova „Šokačka kraljica“

Izabrana nova „Šokačka kraljica“ Foto: Arhiva HRV-a

U Tordincima je, u organizaciji Kulturno – umjetničkog društva „Zrinski“, održan izbor najljepše djevojke u tradicionalnom narodnom ruhu „Šokačka kraljica“.

Dio je to smotre folklora „Listaj lipo stara“, manifestacije koja čuva tradiciju i lipotu ruva, tila i odila, pisme, cura, snaša i tamburaša.

- Nažalost, u zadnje dvije godine zbog pandemije koronavirusa nije održana Šokačka kraljica tako da smo opet s entuzijazmom prionuli na organizaciju kao da nam je ovo prva godina - rekao je načelnik općine Tordinci Davor Adžić koji se zahvalio voditelju općinskog KUD-a Tomislavu Vidinoviću koji je, kako ističe, većinu tereta organizacije preuzeo na sebe.

U konkurenciji 11 djevojaka, titulom Šokačke kraljice 2022. okrunila se Mia Pančić iz Habjanovaca. Na mjestu prve pratilje završila je Martina Trbljanić – Dudlićeva iz Otoka dok je titulu druge pratilje odnijela Tamara Reštarović iz Nijemaca.

Cilj manifestacije Šokačka kraljica pokazivanje je najstarijih i najbogatijih ruha iz ormara djedova i baka, a kroz zadnjih 13 godina održavanja predstavljena je tradicijska odjeća koja je po prvi puta viđena baš na reviji.

- Dok smo živi, njegovat ćemo našu tradiciju. Sve ovo treba prenijeti na mlađe generacije, da u budućnosti ne zatremo našu šokačku tradiciju - zaključio je Adžić.

Pročitano 615 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI