Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

U Iloku svečano otvoren 20. Festival glumca

Božo Galić i Goran Grgić na otvaranju festivala Božo Galić i Goran Grgić na otvaranju festivala Foto: Festival glumca

Unatoč obilnoj kiši koja je prouzročila brojne probleme u prometu i u najistočnijem dijelu lijepe naše te onemogućila otvaranje jubilarnog 20. Festivala glumca u atriju dvorca u Iloku, ali i u Slovačkom domu, rezervnoj lokaciji u slučaju vremenskih neprilika, to nije spriječilo da veliko slavlje glume i glumaca i službeno započne sinoć, u subotu 11. svibnja.

Izmješten u Restoran Iločki podrum Festival glumca još je jednom dokazao da ništa ne može stati između njega i brojnih gostiju i publike te da čarolija glume ne poznaje prepreke.

Na kratkoj ceremoniji otvaranja na kojoj su se prisutnima obratili Goran Grgić, predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić koji je i otvorio Festival.

Nakon otvaranja prostorom je zagospodario – glumac. Boris Svrtan je u monodrami „Moj slučaj“ pokazao neupitnu glumačku vještinu i nevjerojatnu koncentraciju koja mu je omogućila da besprijekorno odigra predstavu u prostoru koji nije predviđen za kazališne izvedbe, ali koji je unatoč tomu zahvaljujući magiji glume bio gotovo pa idealno prizorište same predstave nastale u produkciji Glumačke družine Histrion koju je prema literarnim zapisima Vlade Gotovca dramatizirao i režirao Boris Svrtan.

Pročitano 2070 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI