Ispiši ovu stranicu

Osječko ljeto kulture trajat će cijelo ljeto

Osječko ljeto kulture trajat će cijelo ljeto Foto: Grad Osijek

U dva ljetna mjeseca građanima i posjetiteljima grada Osijeka bit će ponuđena 52 programa na najvećoj kulturnoj manifestaciji istoka Hrvatske - Osječkom ljetu kulture. U organizaciji Grada Osijeka te uz potporu brojnih gradskih institucija, 22. Osječko ljeto kultura održat će se od 2. srpnja do 3. rujna 2022.

Prema riječima gradonačelnika Grada Osijeka Ivana Radića ovogodišnji program donosi programe iz područja kazališne, glazbene i koncertne, plesne, književne, likovne, novomedijske i filmske kulture. 

Osječki gradonačelnik Ivan Radić istaknuo je kako je za uređenje koncertne dvorane Grad uz pomoć Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU osigurao 5,8 milijuna kuna.

–  Za uređenje koncertne dvora Grad Osijek je uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osigurao 5,8 milijuna kuna. Osijek će nakon dugog niza godina konačno dobiti ono što zaslužuje. Ovih dana pokrećemo javnu nabavu za njezin dovršetak. Na taj način stvaramo nove vrijednosti, jer osim što će donijeti nove kulturne sadržaje, očekujemo i nove turiste, a time i pojačanje turizma i gospodarstva. Osječko ljeto kulture ove godine trajat će cijelo ljeto uz 52 programa na brojnim lokacijama diljem grada. Svečano otvorenje bit će na Trgu Vatroslava Lisinskog, a sadržaji će se odvijati većinom u Tvrđi, ali i na drugim lokacijama. Svatko će se moći pronaći u nečemu – dodao je gradonačelnik.

Jasenka Crnković, zamjenica gradonačelnika i predsjednica Organizacijskoga odbora, najavila je kako će se programi uglavnom odvijati vikendima i praznicima.

– Htjeli smo pružiti građanima jedan prekrasan doživljaj Osječkog ljeta kulture i da traje cijelo ljeto. Imamo 52 programa na poznatim osječkim lokacijama. Bit će gostovanja Teatra EXIT Saše Anočića gdje će se izvesti njegove respektabilne predstave ,,Gospodin Nobody” i ,,Crveni nosovi”. Na ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture sudjelovat će i gradovi prijatelji Osijeka – kazala je zamjenica Crnković.

Pročitano 882 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI