Ispiši ovu stranicu

Svečana dodjela Oznake europske baštine Muzeju Vučedolske kulture u Bruxellesu

Svečana dodjela Oznake europske baštine Muzeju Vučedolske kulture u Bruxellesu Foto: Hrvatski radio Vukovar/Žana Kunji

13. lipnja 2022. Na svečanoj dodjeli, 13. lipnja 2022. , Oznake europske baštine u Bruxellesu u ime Muzeja vučedolske kulture i nalazišta Vučedol ovo iznimno europsko priznanje primila je ravnateljica muzeja Mirela Hutinec u prisustvu nacionalne koordinatorice i ravnateljice Uprave za muzeja, arhive i knjižnice Anuške Deranja Crnokić iz Ministarstva kulture i medija i Jurice Sabola ravnatelja Muzeja Hrvatskoga zagorja.

Oznaku je dodijelila povjerenica Europske komisije za inovacije, istraživanja, kulturu, obrazovanje i mlade Mariya Gabriel, a svečana dodjela bila je popraćena prikazivanjem kratkog promotivnog filma o vučedolskoj kulturi i muzeju. Oznaka europske baštine dodjeljuje se lokalitetima na području Europske unije sa snažnom simboličkom europskom vrijednosti, koji ističu zajedničku povijest Europe, izgradnju Europske unije, europskih vrijednosti i ljudskih prava na kojima se temelje europske integracije.ž

Podsjećamo, u Republici Hrvatskoj dva lokaliteta nose prestižnu Oznaku europske baštine: Muzej krapinskih neandertalaca i nalazište Hušnjakovo i Muzej vučedolske kulture i nalazište Vučedol.

Pročitano 464 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI