Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Predstavljena monografija Brane Crlenjaka

Na predstavljanju monografije Na predstavljanju monografije Foto: HRV

U povodu Međunarodnoga dana muzeja,  koji se ove godine održava pod motom Memorija i kreativnost , Gradski muzej Vukovar  organizirao je predstavljanje monografije vukovarskoga kipara, slikara i medaljera Brane Crlenjaka, Život posvećen umjetnosti.

Riječ je o knjizi kojom je ovaj vukovarski i hrvatski likovni umjetnik, ali i nekadašnji profesor vukovarske Gimnazije,  zaokružio svoj životni umjetnički opus iako, kako sam kaže, unatoč  poodmaklim godinama i dalje nastavlja raditi, uglavnom slikati. Autor knjige  Zdravko Dvojković kaže kako ovo nije samo knjiga o životu i radu Brane Crlenjaka nego i zapis jednoga vukovarskoga  vremena u  kojemu je umjetnik stvarao, a čiji počeci sežu u godine neposredno poslije Drugoga svjetskoga rata i traju do danas. 

 

Knjiga je predstavljena u povodu Međunarodnoga dana muzeja kao  dio ovogodišnje  priče čuvanja kulturne baštine naglasila je ravnateljica vukovarskog muzeja Ruža Marić te posjetila kako je Gradski muzej Vukovar cijelo vrijeme svoga postojanja svih proteklih godina surađivao s Crlenjakom u različitim tematskim cjelinama a koje su bile vezane za Vukovar i njegovu baštinu.  

O knjizi su govorili i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo te Helena Sablić Tomić dekanica umjetničke akademije u Osijeku.

Pročitano 2515 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI