NAJNOVIJE
Jedna osoba preminula od koronavirusa

Tri su osobe na području Vukovarsko-srijemske županije oboljele od koronavirusa, objavio je Stožer Civline zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:42)
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)
Plenković najavio niže cijene goriva

Premijer Andrej Plenković u Sinju je najavio kako će ovoga tjedna gorivo osjetno pojeftiniti.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:24)
Zapalio se kombi hitne medicinske pomoći kod Pačetina, ravnatelj smiruje javnost, sindikat ukazuje na loše stanje voznog parka

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić potvrdio je za HRV da se u subotu navečer tijekom povratka s intervencije na izlazu iz sela Pačetin zapalio kombi hitne medicinske pomoći. Riječ je o vozilu iz 2014. godine koje u zavodu koriste kao zamjensko.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:19)

Nova predstava vinkovačkoga kazališta

Konferencija za novinare Konferencija za novinare GKJI

Na konferenciji za novinare povodom premijere predstave „Privatni životi“ redatelja Hrvoja Korbara ravnatelj Gradskoga kazališta „Joza Ivakić” Vinkovci Zdenko Rečić rekao je da je mladi redatelj Hrvoje Korbar s autorskim timom napravio odličan posao. 

„U tome su pomogle iskusne glumice Martina i Katarina, koje su već radile u našem kazalištu što im je i bila referenca i preporuka da ih angažiramo. Kada uz njih dvije pridodamo dva „lava“ – iskusnog Vladimira i mladog Vedrana iz našeg ansambla, uz odličan tekst, što drugo očekivati nego novu komediju u našem kazalištu, no hoće li biti hit, odlučit će publika. Važna karika u cijelom procesu stvaranja predstave su Boris, Dražen, Zorko i Dražen – najbolja kazališna tehnika te uredi našeg kazališta. Svima čestitke i hvala na dobro odrađenom poslu“ – rekao je Rečić.

Redatelj Korbar kaže da se u predstavi radi o dva bračna para na medenom mjesecu da bi se na tom odmoru ustanovilo da su muž iz jednog para i žena iz drugog para bivši supružnici. Oni se ponovno susreću, bježe od svojih novih supružnika koji ih traže i tako ulaze u začarani krug strastvene ljubavi.

„Komedija se najviše bavi prikazom bračnih, partnerskih i romantičnih odnosa. Noël Coward je jedna od najpoznatijih figura teatra prošloga stoljeća. Obilježio je gotovo cijelo stoljeće svojim dramskim i komičnim tekstovima. Vrlo svestran autor koji je gotovo u svim svojim tekstovima igrao glavne uloge pa tako i na praizvedbi ovoga djela. Ostavio je veliki opus glazbenih brojeva te filmova koje je režirao. Vrlo osebujna osoba engleskog teatra. Privatni životi su platforma za sjajne glumačke kreacije, na kojima sam sa veseljem radio sa Martinom, Katarinom, Vladom i Vedranom te sam posebno zadovoljan da je svatko od glumaca ostvario zanimljive i duhovite uloge u kojima će zasigurno uživati vinkovačka publika na premijernoj izvedbi. Poruka predstave je da romantične ljubavi nema; ljubav je nešto vrlo dinamično; odnosi su prostor u kojem se svašta može dogoditi. Radi se o tekstu u kojem se zaista svatko može prepoznati ili prepoznati neke svoje odnose, situacije, ljubomore, bivše supružnike…“ – ispričao je Korbar.

U predstavi igraju Vladimir Andrić, Katarina Baban, Martina Stjepanović Meter i Vedran Dakić.

Premijera je predstave u srijedu 29. lipnja u 20 sati.

 

Pročitano 79 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija