Ispiši ovu stranicu

Nova predstava vinkovačkoga kazališta

Konferencija za novinare Konferencija za novinare GKJI

Na konferenciji za novinare povodom premijere predstave „Privatni životi“ redatelja Hrvoja Korbara ravnatelj Gradskoga kazališta „Joza Ivakić” Vinkovci Zdenko Rečić rekao je da je mladi redatelj Hrvoje Korbar s autorskim timom napravio odličan posao. 

„U tome su pomogle iskusne glumice Martina i Katarina, koje su već radile u našem kazalištu što im je i bila referenca i preporuka da ih angažiramo. Kada uz njih dvije pridodamo dva „lava“ – iskusnog Vladimira i mladog Vedrana iz našeg ansambla, uz odličan tekst, što drugo očekivati nego novu komediju u našem kazalištu, no hoće li biti hit, odlučit će publika. Važna karika u cijelom procesu stvaranja predstave su Boris, Dražen, Zorko i Dražen – najbolja kazališna tehnika te uredi našeg kazališta. Svima čestitke i hvala na dobro odrađenom poslu“ – rekao je Rečić.

Redatelj Korbar kaže da se u predstavi radi o dva bračna para na medenom mjesecu da bi se na tom odmoru ustanovilo da su muž iz jednog para i žena iz drugog para bivši supružnici. Oni se ponovno susreću, bježe od svojih novih supružnika koji ih traže i tako ulaze u začarani krug strastvene ljubavi.

„Komedija se najviše bavi prikazom bračnih, partnerskih i romantičnih odnosa. Noël Coward je jedna od najpoznatijih figura teatra prošloga stoljeća. Obilježio je gotovo cijelo stoljeće svojim dramskim i komičnim tekstovima. Vrlo svestran autor koji je gotovo u svim svojim tekstovima igrao glavne uloge pa tako i na praizvedbi ovoga djela. Ostavio je veliki opus glazbenih brojeva te filmova koje je režirao. Vrlo osebujna osoba engleskog teatra. Privatni životi su platforma za sjajne glumačke kreacije, na kojima sam sa veseljem radio sa Martinom, Katarinom, Vladom i Vedranom te sam posebno zadovoljan da je svatko od glumaca ostvario zanimljive i duhovite uloge u kojima će zasigurno uživati vinkovačka publika na premijernoj izvedbi. Poruka predstave je da romantične ljubavi nema; ljubav je nešto vrlo dinamično; odnosi su prostor u kojem se svašta može dogoditi. Radi se o tekstu u kojem se zaista svatko može prepoznati ili prepoznati neke svoje odnose, situacije, ljubomore, bivše supružnike…“ – ispričao je Korbar.

U predstavi igraju Vladimir Andrić, Katarina Baban, Martina Stjepanović Meter i Vedran Dakić.

Premijera je predstave u srijedu 29. lipnja u 20 sati.

 

Pročitano 530 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun