NAJNOVIJE
MUP objavio savjete vozačima uoči Velike Gospe: Pazite na hodočasnike

Povodom hodočašća i blagdana Velike Gospe 14./15. kolovoza i održavanja središnjih vjerskih svečanosti u ponedjeljak očekuje se kretanje većeg broja vozila i pješaka državnim i županijskim cestama. Tim povodom Ministarstvo unutarnjih poslova poslalo je upozorenje vozačima.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:43)
Vlada: Od utorka padaju cijene goriva

Vlada je u subotu donijela novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj će od utorka cijena litre benzina biti manja za 11 lipa a dizela za dvije lipe.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:25)
HNK Vukovar 1991 remizirao u prvoj utakmici prvenstva

Hnk Vukovar 1991, u subotu 14. kolovoza, odigrao je prvu utakmicu u Prvoj nogometnoj ligi na gostovanju kod ekipe Dubrava tim kabel.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:09)
Rukometaši iz Starih Mikanovaca zlatni u Splitu

Rukometni klub Ivan iz Starih Mikanovaca osvojio je zlatnu medalju i titulu državnoga prvaka na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:25)
Uz cestu Vukovar-Sotin otkriven spomenik Ovčara

Uz cestu Vukovar-Sotin na križanju za Ovčaru podignut je spomenik Ovčara u spomen na sve ubijene i nestale ranjenike, medicinsko osoblje i hrvatske branitelje odvedene iz vukovarske bolnice nakon okupacije grada 1991. godine.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:20)
Grad Osijek sufinancira obnovu pročelja i krovišta povijesno vrijednih kuća

Grad Osijek ima otvoren javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, kojim potiče vlasnike povijesno vrijednih kuća na obnovu svojih zgrada. Vlasnicima i suvlasnicima je kroz javni poziv omogućeno povlačenje novca od spomeničke rente, što im znatno olakšava obnovu zgrada koje su pod zaštitom konzervatora te čija obnova iziskuje velika financijska ulaganja.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 11:49)
Novi požar u Kopačkom ritu
Tri tjedna nakon što su se vatrogasci u Kopačkom ritu borili s vatrom na dvadesetak hektara niskog raslinja, na području Parka prirode novi požar. Kako se doznaje, stanje je bilo alarmantno, na terenu su brojne ekipe, a ako zbog vjetra dođe do razbuktavanja vatre mogao bi poletjeti i air-traktor, koji je u pripravnosti.
(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:12)

Na Vukovarski filmski festival dolazi 60 filmova

VFF konferencija VFF konferencija Milan Paun

Ovogodišnji 16. vukovarski filmski festival održat će se od 29. lipnja do 3. srpnja u Vukovaru, objavili su organizatori na konferenciji za novinare.

Bit će prikazano 60 igranih i dokumentarnih filmova, a festival otvara ukrajinski film Vizija leptira.

Dolazi i pobjednički film festivala u Cannesu Dvostruka prijevara te filmski hit Ja sam Zlatan.

Direktor festivala Igor Rakonić kaže da konkurencija filmova nikada nije bila jača, a do sada je na vukovarskom festivalu prikazano više od tisuću filmova koje je vidjelo oko 300.000 gledatelja. Dodao je da u Vukovar dovode najbolje filmove europske kinematografije.

Umjetnički direktor Dejan Sinovčić rekao je da je trend filmskih festivala isticanje ukrajinske kinematografije, tako je i na vukovarskom festivalu. Na otvaranje dolazi glavna glumica ukrajinskoga filma.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac zahvalio je organizatorima festivala što će Vukovar biti idućih dana filmsko središte Hrvatske.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić rekla je kako se nada dobrom odazivu publike, kako Vukovaraca tako i gositiju.

U glavnom programu bit će prikazano sedam dugometražnih igranih, devet kratkometražnih igranih i osam dokumentarnih filmova u konkurenciji za festivalske nagrade i to na pet lokacija, terasa Agencije za vodne putove, perivoj dvorca Eltz, CineStar Vukovar, Hrvatski dom Vukovar te kino u Borovu naselju.

Pročitano 114 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija