NAJNOVIJE
Rukometaši iz Starih Mikanovaca zlatni u Splitu

Rukometni klub Ivan iz Starih Mikanovaca osvojio je zlatnu medalju i titulu državnoga prvaka na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:25)
Uz cestu Vukovar-Sotin otkriven spomenik Ovčara

Uz cestu Vukovar-Sotin na križanju za Ovčaru podignut je spomenik Ovčara u spomen na sve ubijene i nestale ranjenike, medicinsko osoblje i hrvatske branitelje odvedene iz vukovarske bolnice nakon okupacije grada 1991. godine.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:20)
Grad Osijek sufinancira obnovu pročelja i krovišta povijesno vrijednih kuća

Grad Osijek ima otvoren javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, kojim potiče vlasnike povijesno vrijednih kuća na obnovu svojih zgrada. Vlasnicima i suvlasnicima je kroz javni poziv omogućeno povlačenje novca od spomeničke rente, što im znatno olakšava obnovu zgrada koje su pod zaštitom konzervatora te čija obnova iziskuje velika financijska ulaganja.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 11:49)
Novi požar u Kopačkom ritu
Tri tjedna nakon što su se vatrogasci u Kopačkom ritu borili s vatrom na dvadesetak hektara niskog raslinja, na području Parka prirode novi požar. Kako se doznaje, stanje je bilo alarmantno, na terenu su brojne ekipe, a ako zbog vjetra dođe do razbuktavanja vatre mogao bi poletjeti i air-traktor, koji je u pripravnosti.
(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:12)
U rijeci Savi kod Bošnjaka pronađen leš muške osobe

Jučer, 12. kolovoza u jutarnjim satima u rijeci Savi kod mjesta Bošnjaci, naselje Jasenovačica, pronađen je leš nepoznate muške osobe.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:09)
Mreža mladih Hrvatske traži dokument koji će odgovoriti stvarnim potrebama mladih

Mreža mladih Hrvatske (MMH) pozvala je u petak na Međunarodni dan mladih Središnji državni ured za demografiju i mlade da napravi strateški dokument koji će na uključiv i sveobuhvatan način odgovoriti stvarnim potrebama mladih u Hrvatskoj.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:05)
Troje liječnika i 13 sestara s diplomama iz Kragujevca

Troje liječnika i 13 medicinskih sestara radi u Hrvatskoj s diplomama Sveučilišta u Kragujevcu i svi su dovršili zakonski definiran postupak priznavanja inozemne stručne kvalifikacije, doznaje se u petak u strukovnim komorama.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:01)

Večeras svečano otvarenje 16.VFF-a

Večeras svečano otvarenje 16.VFF-a Foto: HRV/Žana Kunji

Za večeras u 21 sat na terasi Agencije za vodne putove zakazano je svečano otvarenje 16. Vukovar film festivala – festivala podunavskih zemalja. Festival otvara kratkometražni mađarski film Eger, 1552, redatelja Attile Szásza, a nakon toga se prikazuje ukrajinski film snimljen u hrvatskoj koprodukciji Vizija leptira redatelja Maksima Nakonečnog.

U pet dana koliko festival traje, publika će moći pogledati preko 60 dokumentarnih i igranih filmova koje će ocjenjivati tročlani žiri u sastavu glumac Marko Cindrić, bivši urednik HRT-a Đelo Hadžiselimović te novinar, pisac, scenarist i producent Velimir Grgić. Odlućivat će o pobjednicima u kategoriji dugometražnog i kratkog igranog filma te dokumentarnoga filma, a svi naslovi u službenoj konkurenciji natječu se za tradcionalnu nagradu Zlatni šlep.

Inače, ovogodišnji se festival odvija na pet lokacija – terasi Agencije za vodne putove i Cinestaru gdje će se prikazivati filmovi u službenoj konkurenciji dugometražnog i kratkometražnog igranog odnosno dokumentarnoga filma. U Hrvatskome domu Vukovar bit će prikazivani najnoviji filmovi francuske kinematografije te kategorija DokuTV, dok je perivoj dvorca Eltz rezerviran za kategoriju Filmski hitovi gdje će, između ostalih, biti prikazani film Ja sam Zlatan o nogometašu Zlatanu Ibrahimoviću te Dvostruka prijevara, ovogodišnji canneski dobitnik nagrade za najbolju režiju. Peta je lokacija za projekcije kino u Borovu naselju. 

Osim filmskoga programa, na VFF-u se tradicionalno održavaju i dodatna događanja od kojih organizatori ističu filmske radionice.

Pročitano 120 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija