Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima održan 4. Festival šunke, kulena, rakije i vina

U Vinkovcima održan 4. Festival šunke, kulena, rakije i vina Foto: HRV

U Vinkovcima je u subotu održan 4. Festival šunke, kulena, rakije i vina kojeg je organizirala udruga Vinkovački šokački rodovi.

Ovogodišnji festival imao je 47 uzoraka kulena, 18 uzoraka šunke, 130 vina i 40 uzoraka rakije, a o pobjednicima iz svake skupine odlučivali su najbolji stručnjaci.

- Četiri su ovo proizvoda bez kojih ne postoji slavonska trpeza, ne postoji obitelj i kuća u Slavoniji koja svom gostu neće ponudit dobru domaću rakijicu ili vino, ali i malo narezane meze na kojoj obitavaju slavonska šunka i kulen - ponosno govori predsjednik udruge Vinkovački šokački rodovi Zvonimir Liščić.

Nagradu za najbolju šunku odnio je Ilija Jelović iz Županje, poznati kulinar koji već 40 godina odlazi na brojna natjecanja i izložbe. Drugo mjesto osvojio je OPG Modic.

Najbolji kulen napravio je Marko Spajić, a na drugom mjestu se našao Milan Mikić.

Nagrade za najbolje rakije šljivovice otišle su u ruke Zvonka Žulja i Josipa Smolčića, a za vino u sljedećim kategorijama: u kategoriji predikatnih vina, najbolji je bio Traminac iz 2017. vinarije Vinar. Šampion u skupini crnih vina je Cabernet sauvignon vinarije Kalazić iz 2017., a u skupini bijelih vina Traminac vinarije Citrus iz 2021.

Pročitano 459 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI