Ispiši ovu stranicu

U nekadašnjoj vinkovačkoj kuglani ove subote premijera predstave Emigranti

U subotu 5.studenoga u 20 sati, podrumski prostor nekadašnje kuglane u vinkovačkom hotelu Slavonija postaje teatarska pozornica na kojoj će premijerno biti prikazana drama Emigranti poljskoga pisca Slawomira Mrožeka u režiji Jasmina Novljakovića.

Ovo je treća suradnja Gradskoga kazališta Vinkovci s redateljem, glumcem i predavačem na Odsjeku za kazališnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Novljakovićem. Nesvakidašnji, ali vrlo autentični prostor za ovu vrstu kazališne predstave koja tematizira težak život onih koji se otisnu u svijet trbuhom za kruhom, omogućit će publici posebno iskustvo, poručuju iz vinkovačkog kazališta.

- Za Mrožeka se smatralo da više neće biti aktualan padom komunizma jer je bio izrazito politički nastrojen pisac i borio se protiv svih apsurda komunizma te je zahvaljujući tome morao emigrirati. On je ovaj komad pisao iz svoga iskustva, a vrijeme je pokazalo da dobra literatura traje i u drugim društveno-političkim sistemima – istaknuo je redatelj Novljaković.

Pročitano 651 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar