NAJNOVIJE
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da, ne samo pripadnice ljepšeg spola nego, i pripadnice jačeg spola, možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog veće količine ljudi koja se nalazi u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)

U Osijeku otvoren prvi Panonski festival knjige

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka otvoren je Panonski festival knjige.

Novi je ovo sajam knjiga posvećen književnosti, kulturi i povijesti panonske regije te njezinim velikanima.

Na 1900 četvornih metara dvorane Gradski vrt, do nedjelje, 28. svibnja, više od 40 domaćih nakladnika posjetiteljima će ponuditi brojne novitete i promocije knjiga.

Otvorenju festivala uz potpredsjednika Hrvatske gospodarske komore, župana osječko baranjske županije, gradonačelnika Osijeka te predsjednika Zajednice nakladnika i knjižara HGK nazočila je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek koja je naglasila kako je sretna što je nakon Mediteranskog sajma knjige u Splitu realiziran i projekt Panonskog festivala knjige u Osijeku.

- Ovaj projekt je na tragu onoga što činimo kako bi promicali čitanje, knjige i nakladništva. Program festivala iznimno je zanimljiv i veselim se što će sljedećih nekoliko dana knjiga i čitanje, ovdje u Osijeku, biti u centru pažnje – naglasila je ministrica Obuljen Koržinek.

Dragan Kovačević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore naglasio je kako je ovaj Festival od velikog značaja za cijelu Slavoniju.  

Osmišljeno je više od 55 atraktivnih programa, među ostalim, susreti s autoricama i autorima, dječji programi i razne radionice naglasio je gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić.

- Veseli me činjenica da imamo pripremljeno preko 50 programa za sve dobne skupine. Festival nije namijenjen samo za građane Osijeka, nego i za građane susjednih gradova, ali i država. Posebno me veseli što već prvoga dana vidim veliki broj mladih i djece. Nadam se da će ovaj festival prerasti u jednu tradiciju, kako Grada Osijeka tako i ovog dijela Hrvatske – naglasio je Radić te se zahvalio ministrici na inicijativi da se ovaj festival održi baš u Osijeku.

Pročitano 310 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija