Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Vinkovačke jeseni od 6. do 15. rujna

Ilustracija Ilustracija Arhiva

Na 48. vinkovačkim jesenima, manifestaciji tradicijske kulture koja će se održati od 6. do 15. rujna pod sloganom "To smo što jesmo" nastupit će oko 8.500 sudionika među kojima i članovi folklornih skupina Hrvata iz Rumunjske, Srbije, BiH, Mađarske i Austrije, rečeno je na sjednici Organizacijskog odbora manifestacije.

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni tradicionalno će početi Folklornim večerima Vukovarsko-srijemske županije na kojima će od 6. do 11. rujna nastupiti pedesetak folklornih skupina s područja te županije, dok će se 7. i 8. rujna održati Dječje Vinkovačke jeseni i Međužupanijska smotra folklora.

Predsjednik Organizacijskog odbora 48. vinkovačkih jeseni, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić je predstavljajući program najavio kako će se svečanost otvorenja 13. rujna održati na Trgu bana Josipa Šokčevića na kojem će se održati i Državna smotra izvornog hrvatskog folklora na kojoj će 14. i 15. rujna nastupiti 30-tak folklornih skupina, odabranih iz cijele Hrvatske.

U Svečanom mimohodu sudionika 48. vinkovačkih jeseni i reviji konjskih zaprega, koji predstavljaju najsvečaniji dio Vinkovačkih jeseni, ulicama grada, 15. rujna, proći će više od 70 folklornih skupina iz Hrvatske i inozemstva.

Slogan ovogodišnje manifestacije odabran je iz posljednje knjige književnika Vladimira Rema "To smo što jesmo".

Pročitano 6589 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI