Ispiši ovu stranicu

Na festivalu i Disneyevi filmovi za djecu

Neka su djeca prvi put u životu gledala film na velikom platnu Neka su djeca prvi put u životu gledala film na velikom platnu Milan Paun

Svečanim otvaranjem u Ružičkinoj kući u Vukovaru i projekcijom animiranoga filma Pepeljuga počeo je Dječji vukovarski filmski festival posvećen stotoj godišnjici djelovanja američkoga filmskoga studija Disney.

U subotu će u 11 sati biti prikazan film Pocahontas, u nedjelju 101 Dalmatinac.

- Vukovarski filmski festival je osim Berlinskoga festivala jedini festival u Europi koji je posebnim programom obilježio stotu godišnjicu postojanja Disneya što mi je posebno drago. Prikazali smo filmove iz Disneyeve produkcije za male, mlade i velike. Kultni film Dick Tracy prikazali smo u ponoć u perivoju dvorca Eltz i ta je ponoćna premijera najava nekih projekcija koje bi mogle zaživjeti u budućnosti – rekao je Danijel Rafaelić, umjetnički ravnatelj festivala.

Gradska knjižnica Vukovar organizirala je radionice za djecu u subotu i nedjelju od 10 do 14 sati, a pozvana su sva djeca, pa i odrasli, rekla je Anita Baier Jakovac, ravnateljica knjižnice.

Djeca izrađuju predmete vezane uz animirane filmove, primjerice uz film Pocahontas perjanice i sjekirice te knjižne straničnike s filmskim motivima, a mogu se i fotografirati uz Disneyeve likove.

Na svečanom otvaranju Dječjega festivala nastupili su Vukovarski golubići.

VFF Milan Paun 2023

 

Pročitano 630 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun