Ispiši ovu stranicu

Natječaj za najljepšu domoljubnu pjesmu

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV

U udruzi Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije  početkom ovoga mjeseca raspisali su natječaj za najljepšu, neobjavljenu domoljubnu pjesmu, pod nazivom Pjesmom protiv zaborava. Na natječaju mogu sudjelovati  svi punoljetni državljani  RH, a potrebno je dostaviti samo jednu pjesmu na hrvatskom jeziku i to na temu domoljublja u širem smislu, Domovinskog rata, Hrvatske i sl.

Natječaj je otvoren do 15. listopada do kada radovi trebaju stići na adresu sjedišta udruge u Vukovaru, Trg hrvatskih branitelja 1.  Deset prvoplasiranih pjesama na ovom natječaju , uz prigodne će zahvalnice autorima, biti pročitane na Večeri domoljubne poezije u organizaciji udruge tijekom Dana sjećanja, a 30 prvorangiranih bit će  objavljeno u  prvom Zborniku domoljubnih pjesama.

Također, autor pjesme koju prosudbeno vijeće proglasi najboljom bit će novčano nagrađen s 1500 kuna, drugoplasirani s 1000, a trećeplasirani s 500 kuna.

Ovim natječajem članice udruge žele utemeljiti stalni festival domoljubne poezije te potaknuti pisanje kako bi se kroz stih i riječ očuvale vrijednosti Domovinskog rata i sjećanja na sve poginule i nestale braniteljice i branitelje.

Pročitano 2753 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar