Ispiši ovu stranicu

"Ruke šokačkih uspomena" tema ovogodišnjih 59.Vinkovačkih jeseni

Tema ovogodišnjih 59. Vinkovačkih jeseni „Ruke šokačkih uspomena“ posvećena je čuvarima Šokadije, baki i djedu, kao središnjim figurama i odrazom šokaštva, najavljeno je na sjednici organizacijskog odbora ove manifestacije tradicijske kulture u Vinkovcima koja će biti održana od 13. do 22.rujna.

-Dosadašnje teme ove manifestacije većinom su bile posvećene snašama, bećarima, curama, momcima, ali nikada našim starijima koji to zaslužuju – pojasnio je odabir teme, autor scenarija i redatelj svečanoga otvorenja Marko Sabljaković, dok je predsjednik Organizacijskoga odbora Vinkovačkih jeseni i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić naglasio kako se uvijek trude napraviti bolju manifestaciju od prethodne.

U središtu plakata 59. Vinkovačkih jeseni su pradjed i praunuk. Tada dječačić Vladimir Delić iz Andrijaševaca, danas župnik u Osijeku te njegov pradjed Karabalić, član obitelji jedne od osnivača Vinkovačkih jeseni i velikih ljubitelja tradicijske baštine, šokačke autohtone obitelji. Tu je i baka iz Nuštra koja u svojim rukama drži krunicu.

Pročitano 282 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar