Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Predsjednik Josipović otvorio Vinkovačke jeseni

Otvorenje Vinkovačkih jeseni Otvorenje Vinkovačkih jeseni Foto: VL

Glazbeno-scenskom priredbom "To smo što jesmo!" scenaristice Ane Cvenić, na središnjem vinkovačkom Trgu bana Josipa Šokčevića, sinoć su otvorene 48. Vinkovačke jeseni, manifestacija hrvatske tradicijske kulture koja se održava od 6. do 15. rujna.

Otvarajući manifestaciju, predsjednik Ivo Josipović, koji je i visoki pokrovitelj Vinkovačkih jeseni, istaknuo je kako je riječ o izvrsnoj priredbi, kojom se pokazuje svo bogatstvo hrvatske tradicije i kulture.

"Brinuti se o prošlosti, znači brinuti se o budućnosti. Mi brinemo o tradiciji i zato imamo budućnost", poručio je Josipović.

Posjetiteljima, među kojima su bili i nadbiskup đakovački i osječki, msgr. Đuro Hranić, predsjednici stranaka i saborski zastupnici te drugi uglednici političkoga, gospodarskoga i kulturnog života Hrvatske, obratio se i vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni Mladen Karlić.

Vinkovačke jeseni su izašle iz duše slavonskog čovjeka, one su želja da se sačuva iz zaborava hrvatska glazbena baština i plemenitost ovih ljudi, kazao je Karlić dodajući kako su Vinkovčake jeseni i primjer neraskidive veze čovjeka i zavičaja. (Hina)

Pročitano 2019 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI