Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Počeo Mjesec hrvatske knjige

Susret s djecom u knjižnici Susret s djecom u knjižnici Foto: A. Lovrić

Mali Vukovarci s poznatom spisateljicom dječjih priča

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, u Gradskoj knjižnici Vukovar održan je susret s poznatom spisateljicom za djecu Željkom Horvat Vukelja kojoj je pripala čast otvoriti manifestaciju za ljubitelje knjiga i to s najzahvalnijom publikom, najmlađima. S poznatom su se književnicom družila djeca iz četiriju vukovarskih osnovnih škola  postavljajući joj brojna pitanja o likovima iz priča.

 

Željka Horvat-Vukelja piše priče za tisak i radio, igrokaze, romane i slikovnice. Danas radi u Školskoj knjizi kao glavna urednica časopisa za djecu Modra lasta. Kao pedagog  često posjećuje škole u kojima s učenicima stvara priče, odgovara na njihova pitanja i pomaže im riješiti probleme. Od straha stvara stvarno biće s kojim se djeca mogu našaliti i nasmijati mu se te ih uči kako da budu hrabri i pobijede strahove kroz neobične likove.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige vukovarska je knjižnica pripremila bogat program, najavila je za naš radio ravnateljica knjižnice Vlatka Surma Szabo naglašavajući da su uz besplatno učlanjenje,  druženja s književnicima i potragu za najčitanijom knjigom pripremljeni i drugi sadržaji za ljubitelje knjige.

Iz Gradske knjižnice Vukovar podsjećaju sve korisnike, koji kasne s vraćanjem posuđenih knjiga, da ih u idućih mjesec dana  mogu besplatno vratiti bez obzira na broj dana koji kasne. 

Pročitano 1883 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI