Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Vukovarska gimnazija u projektu IPAQ Peta

Predstavljanje projekta u Zagrebu Predstavljanje projekta u Zagrebu Foto: A. Lovrić

U Zagrebu je predstavljen projekt «Afirmativna nastava i inovativno učenje i poučavanje u gimnazijama u okviru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira» čiji je inicijator zagrebačka V. gimnazija, a u njemu sudjeluju i Gimnazija Vukovar

Projekt se provodi u okviru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira», pod kraćim nazivom IPAQ Peta. Inicijator projekta je zagrebačka V. gimnazija, a u njemu sudjeluju i Gimnazija Vukovar, Gimnazija Metković, Srednja škola Pakrac, Srednja škola Lovre Montija Knin i Prirodoslovno-matematički fakultet Zagreb.

 

Iako se nalaze na različitim dijelovima Hrvatske, ove škole je povezao isti cilj - želja da svojim učenicima ponude raznovrsniji program. Suradnja ih je dovela do projekta IPAQ Peta koji ima veliki potencijal za promjenu hrvatskog školstva. Provedba projekta počela je 19.kolovoza i traje 18 mjeseci, financira se sredstvima EU fondova, a od oko 440.000 eura, 70-ak tisuća bit će uloženo u vukovarsku gimnaziju.

Ciljevi projekta su proširiti i modernizirati postojeće nastavne programe, stvoriti pretpostavke za inovativno učenje i usvajanje znanja, poboljšati didaktičku opremu i materijale i educirati nastavnike. Svim profesorima i nastavnicima upućen poziv da se priključe radionicama koje će se u sklopu projekta održavati u županijama iz kojih dolaze partnerske škole. 

Pročitano 2713 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI