Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Predstavljena knjiga svjedočanstva o stradanju žena

Knjiga predstavljena u Zagrebu Knjiga predstavljena u Zagrebu Foto: ured-ravnopravnost.hr

Knjiga svjedočanstava o stradanju žena u Domovinskom ratu posvećena Vukovaru, "Snaga ljubavi: činiti dobro" predstavljena je sinoć u Zagrebu, javlja Hina.

U knjizi su izložena svjedočanstva 33 žene Vukovara koje su prošle različita stradanja i to je, kako je rekla Slavica Matković iz Bogdanovaca, tek manji broj žena koje su se odvažile govoriti o svojim traumama. Na predstavljanju je rečeno kako hrvatska javnost nije sklona slušati traume zlostavljanih žena, zbog čega ih one i danas uglavnom nose u sebi.

„Težimo oporavku i pomirbi, ali istinska pomirba može se postići samo ako ide ruku pod ruku s istinom i pravdom i oni koji su preživjeli mogu gledati u budućnost s nadom samo ako osjećaju da su njihove priče ispričane i saslušane“, rekla je stalna predstavnica Programa UN-a za razvoj u Republici Hrvatskoj Louisa Vinton.

Voditeljica projekta i urednica Marija Slišković rekla je da knjiga govori o strašnim stradanjima naroda koji rat nije želio i da se na njoj radilo duže nego i na jednoj do sada. Do sada su u istom nizu izdavača "Žene u Domovinskom ratu" tiskane knjige o stradanju žene Zagreba, Osijeka, Zadra, Siska, Petrinje i Škabrnje.

Pročitano 1770 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI