Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Vinkovčani sudjeluju u Festivalu pameti

Izaslanstvo AP Vojvodine u vinkovačkoj Gimnaziji Izaslanstvo AP Vojvodine u vinkovačkoj Gimnaziji Foto: A. Lovrić

Vojvođani i Slavonci zajedno provode Festival pameti

Vukovarsko-srijemsku županiju posjetilo je izaslanstvo AP Vojvodine na čelu s potpredsjednikom Vlade i pokrajinskim tajnikom za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice dr. Andorom Delijem. Povod njihova dolaska je provedba projekta Festival pameti čiji je osnovni cilj pružiti šansu učenicima srednjih škola da pokažu koliko su kreativni i koliko su sposobni za logično razmišljanje i zaključivanje.

Riječ je o novom projektu kojim će Vukovarsko – srijemska županija i AP Vojvodina produbiti svoju suradnju i na području obrazovanja. U projekt se uključilo i tridesetak učenika Gimnazije Matije Antuna Reljkovića koji su bez prethodnih priprema kroz sat i pol igre s Doris slagalicom, a koja je 2009. godine proglašena najboljom slagalicom na svijetu, kreirali različite figure s 24 pločice. Najkreativniji vinkovački srednjoškolci će sudjelovati na završnici Festivala pameti koja će se održati u Novom Sadu.

Goste iz Vojvodine primio je ravnatelj Gimnazije Stipe Tomić, zamjenik župana Đorđe Ćurčić, pročelnica Upravnog odjela obrazovanje i šport Jadranka Mustapić Karlić i pročelnica za međunarodnu suradnju i EU poslove Gabrijela Žalac.   

Pročitano 1746 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI