Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Gunja ima najljepši školski vrt

Ravnatelj Stipica Misura prima Zlatnu plaketu za najljepši kontinentalni vrt Ravnatelj Stipica Misura prima Zlatnu plaketu za najljepši kontinentalni vrt Foto: A. Lovrić

Spoj stare slavonske cigle i jedinstvenih cvjetnjaka, jezerce Petrom Panom i Zvončicom...

Tradicionalni slavonski vrt osnovne škole Antuna i Stjepana Radića u Gunji proglašen je najljepšim školskim vrtom kontientalne Hrvatske  za ovu godinu. Zlatnu povelju ravnatelju Stipici Mišuri na svečanosti u Zagrebu uručio je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

– Treći put smo sudjelovali na natječaju, iz godine u godinu smo napredovali, marljivo radili i ovaj put rezultat nije izostao. Zlatna povelja za najljepše uređeni školski vrt u 2013. godini veliko je priznanje za sve učitelje i učenike škole koji se predano brinu o svome okolišu-izjavio je ravnatelj Mišura. Prema njegovim riječima veliki doprinos uređenju školskog vrta  dalo je i 30-ak učenika s posebnim potrebama kojima je praktičan rad u školskome vrtu od iznimnog značaja.

Projekt Najljepši školski vrtovi počeo je 1995. godine u suradnji HRT-a i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstva poljoprivrede, a prepoznat je i u Europi. Prije osam godina nagradila ga je Europska federacija turističkih novinara za jedinstven ekološko-edukativan pristup mladima.

Pročitano 1813 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI