Ispiši ovu stranicu

Edukacija učitelja u okviru EU projekta

Projekt se provodi u šest škola i četiri županije Projekt se provodi u šest škola i četiri županije Foto: OŠ Josipa Matoša Vukovar

Forum za slobodu odgoja je uz potporu Europske unije,unutar darovnice IPA 2011., započeo je krajem kolovoza ove godine  provedbu  projekta pod nazivom Rane odgojno-obrazovne intervencije temeljene na pokazateljima uspješnosti.  Glavni je cilj projekta razvoj rane odgojno-obrazovne intervencije koja će omogućiti jednake obrazovne mogućnosti za  učenike s poremećajima u ponašanju.

Ukupna je  vrijednost projekta 121.846 eura, provodi se u partnerstvu sa šest osnovnih škola - OŠ Josipa Kozarca Vinkovci, OŠ Ljudevita Gaja Osijek,  OŠ Josipa Matoša Vukovar, OŠ Gvozd, OŠ Matija Gubec Cernik te OŠ Đuro Ester Koprivnica. Aktivnosti u okviru projekta bit će provedene u Vukovarsko-srijemskoj,  Osječko-baranjskoj, Sisačko-moslavačkoj, Koprivničko-križevačkoj i Brodsko-posavskoj županiji  tijekom 18 mjeseci.

U okviru projekta prošloga je tjedna u vukovarskoj OŠ Josipa Matoša održana  edukacija za učitelje i stručne suradnike škole koju su provele prof. dr. sc. Dejana Bouillet i Jelena Bićanić, dipl. soc. pedagog, vodeće stručnjakinje u području prevencije poremećaja u ponašanju.

Prvi dio projekta uključivao je i procjenu rizičnih ponašanja kod učenika dobi od 7 do 11 godina u cilju otkrivanja i preveniranja početnih oblika odstupajućih ponašanja koja mogu voditi ka poremećaju u ponašanju. 

Pročitano 1755 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar