Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Natječaj za film "Jedna slika iz Domovinskog rata"

Natječaj otvoren do 20. veljače Natječaj otvoren do 20. veljače arhiva

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), u suradnji s Ministarstvom branitelja i Vukovar Film Festivalom, raspisali su natječaj za snimanje kratkometražnog igranog filma o Domovinskom ratu, prema kratkoj priči "Povratak" Maje Hrgović.

"Povratak" je pobjednički rad izabranom na natječaju za najbolju priču na temu "Jedna slika iz Domovinskog rata". Natječaj Ministarstva, napravljen u suradnji s HAVC-om, HRT-om,vukovarskim festivalom i Hrvatskim društvom pisaca, prvi je dio zajedničkog projekta kojemu je cilj kroz audiovizualnu kulturu promicati vrijednosti Domovinskog rata, a na temelju Programa hrvatske Vlade i Strateškog plana Ministarstva branitelja. U drugoj fazi projekta filmaše se poziva da na temelju priče "Povratak" osmisle kratkometražni igrani film u trajanju do 20 minuta. Mogu se prijaviti filmski autori i producenti iz Hrvatske, neovisno o prethodnom filmskom iskustvu, a prijava mora, uz ostalo, sadržavati scenarij i sinopsis filma, redateljsku koncepciju, financijski i operativni plan, životopise redatelja i producenta.

Natječaj je otvoren do 20. veljače iduće godine, a materijali se u tiskanom i elektroničkom obliku dostavljaju na adresu HAVC-a (Nova ves 18, Zagreb). Rezultati će biti objavljeni 30 dana od završetka Javnog poziva. Najbolji projekt odabrat će povjerenstvo, u kojem su dva predstavnika HAVC-a i jedan predstavnik Ministarstva branitelja. Snimljeni film bit će premijerno prikazan na idućem izdanju Vukovar Film Festivala - prenosi HINA

Pročitano 1926 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI