Ispiši ovu stranicu

Otvorena izložba "Snaga paraolimpizma"

Izložba "Snaga paraolimpizma" Izložba "Snaga paraolimpizma" Valerija Lozančić

U Galeriji Oranžerija u Vukovaru otvorena je izložba fotografija  „Snaga paraolimpizma“ Hinina fotoreportera Damira Senčera.

- Izložba je rezultat dugogodišnje suradnje između Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatske izvještajne novinske agencije temeljem koje je nastao značajan fundus fotografija s nastupa hrvatskih paraolimpijaca u proteklih osam godina, a posebice na 14. Paraolimpijskim igrama održanim u Londonu, a njen je cilj dodatno senzibilizirati hrvatsku javnost za sport osoba s invaliditetom te promovirati vrijednosti paraolimpizma, odnosno pokazati što sve paraolimpijci mogu, rekao je autor.

Na izložbi je prikazano 45 fotografija, među kojima su svih osam osvajača paraolimpijskih odličja za Hrvatsku počevši od Milke Milinković, Jelene Vuković, Mihovila Španje, Darka Kralja, Antonije Balek, Branimira Budetića, Mikele Ristoski do Zorana Talića, te desetorica dragovoljaca Domovinskog rata.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, a nazočili su joj britanski veleposlanik David Slinn,  župan Božo Galić te mnogobrojni paraolimpijci od kojih su neki i vukovarski branitelji. Izložba će biti otvorena do 19. studenog, nakon čega će biti postavljena u Slavonskom brodu, a  održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića.

Damir Senčar već 18 godina radi u Hini, a za svoj je rad dobio više međunarodnih nagrada i priznanja, među kojima je i ugledna nagrada "Paralympic Media Award for Photography" za najuspješniju fotografiju snimljenu na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008., koja je također na izložbi.

Pročitano 2671 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić