Ispiši ovu stranicu

Otvorena smotra kazališta u Retkovcima

Smotra u Retkovcima najznačajnija je takve vrste u Slavoniji Smotra u Retkovcima najznačajnija je takve vrste u Slavoniji Milan Paun

U organizaciji Kazališta Mika Živković iz Retkovaca u domu kulture u Retkovcima počela je ovogodišnja 26. smotra kazališnoga stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Publika će vidjeti 14 predstava, od toga 12 za odrasle i dvije za djecu. Osim kazališta iz Hrvatske, primjerice iz Bjelovara, Beloga Manastira, Donje Bebrine, Slavonskoga Broda, Jastebarskoga, Vinovaca i Pačetina, dolaze i kazališni amateri iz BiH i Srbije.

Domaće je kazalište na svečanom otvaranju premijerno izvelo predstavu Svečana večera u pogrebnom poduzeću po tekstu Ive Brešana koji je adaptirao Marko Sabljaković, redatelj predstave te umjetnički ravnatelj smotre.

Nagrade i priznanja bit će dodijeljeni na završetku smotre 16. veljače, a dva posebna priznanja dobit će glumica retkovačkoga kazališta Katica Štefančić i nekadašnji direktor PIK-a Mato Blažikov koji je bio i suradnik pokojnoga Mike Živkovića.

Predstave su na programu petkom, subotom i nedjeljom u 19 sati, povremeno i srijedom, ulaz je besplatan.

U popratnim manifestacijama svoje slike i fotografije predstavit će Silvija Butković, Mirjana Peršec, Blaž Jukić i Ranko Bato Šiljeg, a domaći KUD „Sloga“ organizira svakoga vikenda izložbu ručnih radova i rukotvorina.

Pročitano 1425 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun