Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru predstavljena knjiga fra Zlatka Špehara

Bivši i sadašnji gvardijan vukovarski fra Zlatko Špehar i fra Gordan Propadalo Bivši i sadašnji gvardijan vukovarski fra Zlatko Špehar i fra Gordan Propadalo Foto: A. Lovrić

Gvardijan Špehar među svojim Vukovarcima

U prepunoj dvorani pastoralnog centra u Vukovaru večeras je predstavljena knjiga Tragom hrvatske niti u Argentini  fra Zlatka Špehara, bivšeg vukovarskog gvardijana. Riječ je o novoj knjizi poznatog putnika pater Zlatka koja na 400 stranica govori o životu Hrvata u Argentini.

Knjigu su predstavili doc.dr sc. Dražen Švagelj, prof.dr. Dražen Živić i sam autor, Vukovarcima uvijek dragi fra Špehar. Knjiga je ustvari putopisna proza s naglašenom duhovnom i domoljubnom komponentom koju je fra Zlatko opisao nakon putovanja beskrajnim prostranstvima Argentine i Paragvaja u potrazi za Hrvatima ili barem dokazima o životu i radu hrvatskih zajednica u tim dalekim i egzotičnim zemljama.

Govoreći o Vukovaru danas u kontekstu političkih i društvenih događanja, fra Špehar je istaknuo kako treba samo govoriti istinu. –Mi moramo govoriti o istini koju smo mi ovdje živjeli, o žrtvi i istini koju nam je bog dao u ruke. Mi smo je iznijeli svojim životima i svi naši ljudi koji su dali svoje živote za Hrvatsku i zato ne smijemo šutjeti-poručio je fra Špehar dodajući da Hrvati Vukovara imaju podršku svih Hrvata svijeta.

Promociju knjige organizirali su Franjevački samostan u Vukovaru. Ogranak Matice hrvatske Vukovar, Družba Braća hrvatskog zmaja –zmajski stol u Vukovaru i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Područni centar Vukovar. U glazbenom dijelu programa sudjelovao je VIS Damjan. 

Pročitano 4642 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI