Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Peta putujuća informiraonica

Detalj s jučerašnje informiraonice Detalj s jučerašnje informiraonice Izvor: PRONI centar

Mlade upoznavali s posljedicama govora mržnje

PRONI centar za socijalno podučavanje/Info Centar za mlade Vukovar je  povodom nacionalne kampanje „NE govoru mržnje na internetu“organizirao je  petu Putujuću informiraonicu. Ova je zanimljiva akcija jučer provedena u Sportskoj dvorani u Borovu Naselju, potvrdila je za naš radio Andrea Prša iz Info centrra za mlade.

 Promocija nacionalne kampanje „NE govoru mržnje na internetu“ provodila se s ciljem ukazivanja na negativne posljedice govora mržnje na internetu te posljedice diskriminatornog i neprihvatljivog izražavanja, koje može poticati na diskriminaciju te voditi širenju stereotipa i predrasuda u javnosti.

-Ovom aktivnošću poticalo se na poštivanje ljudskih prava i uvažavanje različitosti kojima je osnova nacionalno podrijetlo, rasna i etnička pripadnost, boja kože, ekonomski status/imovinsko stanje, spol, rodni identitet, spolna orijentacija i drugo. Informirali smo mlade o načinima na koji mogu pridonijeti zaustavljanju diskriminacije i govoru mržnje na internetu--pojasnila je Prša.

Jučer je s ovom kampanjom upoznato 50-ak mladih osoba, a sličnih će akcija uskoro biti još na području grada

Pročitano 1750 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI