Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Predstavljena knjiga Sakupljači gelera

Dr. Prgomet potpisuje primjerke knjige Dr. Prgomet potpisuje primjerke knjige Foto: A. Lovrić

U Pastoralnom centru dr. Dragu Prgometa dočekao veliki broj Vukovaraca

U Vukovaru je predstavljena knjiga Sakupljači gelera autora prof. dr. sc. Drage Prgometa, dragovoljca Domovinskoga rata i ratnog liječnika.

U knjizi je predstavljeno trinaest priča koje je Prgomet, kao liječnik-dragovoljac na prvoj crti bojišnice, doživio sa svojim suborcima. –Pokušao sam na papir staviti događaje onakve kavi su bili, opisati ljude onakve kakvi jesu. Rat jeste sam po sebi tragedija, u ratu se promijeni život, ali se ne zaustavi i to sam ja pokušao opisati na jedan zanimljiv i publici prihvatljiv način-pojasnio je Prgomet kako je knjiga nastala dodajući da je pisao točno onako kako su se događaji odvijali.

Svaka priča je zasebna, utemeljena na istinitom događaju i vezani su za iskustvo i vrijeme dr. Prgometa provedeno u Domovinskom ratu od  ljeta 1991. do kraja 1992. godine.

O knjizi su Vukovarcima uz samog autora govorili prof. dr. sc. Dražen Živić, Dražen Klarić u iem nakladnika, Petar Grubišić koji je i urednik knjige  te vukovarski branitelj Zoran Šangut.

Promociju knjige Sakupljači gelera organizirali su Večernji list, vukovarska župa sv. Filipa i Jakova, Ogranak Matice Hrvatske Vukovar i Institut društvenih znanosti, Područni centar Vukovar. 

Pročitano 2291 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI