Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Zlatar-Violić: Golubicu želimo vratiti u Muzej vučedolske kulture

Ministrica kulture Anreda Zlatar Violić Ministrica kulture Anreda Zlatar Violić Foto: J. Vrdoljak

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, ministar turizma Darko Lorencin te zamjenik ministra regionalnog razvoja Jakša Puljiz, nazočili su svečanosti povodom početka radova na izvedbi stalnog postava Muzeja vučedolske kulture vrijednosti 15 milijuna kuna.

Završetak radova je na proljeće 2015. čime završava prvi dio projekta Vukovar-Vučedol-Ilok u okviru kojeg je i Muzej vučedolske kulture koji je započeo 2004.godine. „Vučedolsku golubicu želimo idućeg proljeća vratiti u dovršeni Muzej vučedolske kulture, poručila je ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić, naglasivši da Golubica jednostavno mora biti u Vukovaru, što je i u skladu s europskom kulturnom politikom.“

Ministar Lorencin je naglasio kako je ovaj kraj već prepoznat kao turistička destinacija i ostvaruje turistički promet, dodavši kako je na nama da kroz niz velikih i malih turističkih projekata pridonesemo da turizam na ovim prostorima dobije još veće značenje.

Po riječima ravnateljice Muzeja vučedolske kulture Mirele Kutinec, osim već izgrađene zgrade Muzeja u kojoj će se u 19 prostorija nalaziti stalni postav raspoređen po tematskim cjelinama, dio projekta izgradnje Muzeja vučedolske kulture predviđa i izgradnju arheološkog parka, planetarija, lučkog pristaništa na Dunavu, hotela, arheoloških radionica i drugog popratnog sadržaja, a izgradnja svega trebala bi biti završena do 2018.

Na svečanosti su govorili i vukovarko-srijemski župan Božo Galić i zamjenik ministra regionalnog razvoja i EU fondova Jakša Puljiz, koji je ustvrdio kako se izgradnjom Muzeja vučedolske kulture okreće nova stranica u razvoju Vukovara.

Pročitano 1273 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI