Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Žene u crvenom, službeno otvorile 21. festival glumca

Predstava Cyrano prikazana u Vinkovcima Predstava Cyrano prikazana u Vinkovcima Foto : Arhiva

Svečanošću i predstavom "Žene u crvenom" koprivničkog Ludens teatra, u Otoku je sinoć i službeno otvoren 21. festival glumca, na kojemu će do 24. svibnja u konkurenciji za nagrade biti prikazano 16 domaćih kazališnih predstava.

Predstave koje se natječu, iz prošlogodišnje je produkcije hrvatskih kazališta izabrala izbornica festivala Aida Bukvić. Domaćica festivala je glumica Lela Margetić, a osim u Otoku, koji je prvi put grad domaćin Festivala, predstave će se igrati i u vukovarsko-srijemskim gradovima Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku. Prva predstava Festivala, "Cyrano" Kazališta "Manje je više" iz Zagreba, izvedena je preksinoć u Vinkovcima

. Danas će u Vinkovcima, u Gradskom kazalištu Joza Ivakić biti izvedena predstava "Fine mrtve djevojke" u režiji Dalibora Matanića i produkciji zagrebačkog Dramskog kazališta Gavella. U okviru današnjeg programa će u podne, u Kavani Aurelia u Vinkovcima, biti izveden recital Sunčica – svjedočanstva silovanih žena u Vukovaru, na kojem će Boris Svrtan, Nina Erak-Svrtan, Ivana Buljan Legati, Goran Grgić, Alen Liverić, Anja Šovagović Despot i drugi čitati odlomke iz knjige Sunčica Marije Slišković.

Pročitano 1387 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI